Minusta ja minun yritys

Kalanahka on raakaine jonka katsotaan jäännösjätettä kun kala valmistetaan. Mutta ei minun kanssani! Hyödynnän lähes kaikki kalannahasta joka sitten laitetaan pakastimeen ja lopullisesti parkitaan ja näin saan sileää ja kestävä nahka.

Kalan Iho löytyy eri malleja, lajista riippuen. Kalan iho on pieni ja helppo käsitellä. Sitä voi hyvin parkita kotona keittiössä ainesosia jääkaapista ja luonnosta.

Parkitus tehdään useimmiten käyttäen erilaisia kuoria, mutta myös ruokaöljyllä. Kuoriuutteesta Quebracho voi myös käyttää. Kuorta käyttäen nahka saa eri värejä, riippuen mikä kuorta käytetään. Ruokaöljyä antaa nahalle lisää luonnollista väriä. Menetelmä on 100% ympäristöystävällistä! ja se on jotain jonka arvostan nykypäivän yhteiskunnassa.

Vaihtoehtoja jos halutaan hyvää kalaa iho on lohi, järvikala, taimen ja hauki. Lohinahasta saadan kaunis kuvio, näkyvissä selvästi jossa kalansuomuja ovat olleet. Järvikaloissa on pienet suomut ja niistä saadaan täplikäs ulkonäkö. Karkea nahka saadaan hauesta.
Jos sinulla oma nahka joka haluat parkenta ja mahdollisesti jotain ommeltu niin se käy myös hyvin. Tärkeää on, että voit jäädyttää ihon mahdollisimman pian.

Suoritan myös muut räätälöintityöt. Vaihdan vetoketjut, saostus, nahkatyöt jne. Myös pienemmät työt kuten työkäsineeiden valmistus käy hyvin.

Madelene Westerlund

yrittäjä

Yrityksen idea syntyi kalaparkituskurssin jälkeen. Uskomatonta, ajattelin, että voisin hyödyntää jotain, joka muuten vain heitetään pois, ja tehdän materialista jotain todella hienoa. Ainesosia luonnosta ja jääkaapista luodaan erilaisia tuotteita missä kukaan ei ole samankaltaisia.

+358 (050) 349 35 48
madelene@madde.fi
Bredhällanintie 233
66220 Bergö
Suomi